Шеќерна депилација

Шеќерна депилација

-Природен, безбеден и ефективен третман за отсранување на несаканите влакна. 100% природно, 100% хигиенски, без поткожни влакна, без иритации и црвенила , продолжен период помеѓу две депилации, проретчување на влакна до 70%, прекрасна, нежна и мазна кожа како никогаш досега!

Шеќерната депилација претставува стар, природен, безбеден и ефективен третман за отстранување на несаканите влакна на кожата. Шеќерната смеса за депилација се состои од шеќер, вода и сок од лимон, а постои во вид на шеќерна паста.  Предноста на оваа депилација е во тоа што со шеќерната паста се вадат влакната во нивната природна насока на растење и тоа додека влакната се во рана фаза на растење со што се елиминира кинење, неудобност, иритација, појава на подраснати влакна, а во исто време ги отстранува мртвите клетки од кожата. Резултатот од оваа депилација е прекрасна мазна кожа. Оваа депилација е погодна за жени кои имаат проширени вени и испукани капилари.