Масажи за тело

Масажи за тело

Масажа со вулкански камења
Масажата со топли вулкански камења е третман од Далечниот исток кој се применува повеќе од 1000 години, а денеска е составен дел од антистрес програмите во спа центрите низ светот.
Вулканските камења се особено корисни за телото и кожата во студените денови. За овој тип на масажа се користат сплеснати камења од вулканско потекло во разни големини, кои се загреваат на температура од 60 степени целзиусови, а одржуваат топлина од 45 степени. Докажано е дека ја забрзува циркулацијата, ја регулира работата на хормоните и го ослободува телото од напнатост.
Затоа, ако сте напнати и имате потреба да се релаксирате, овие камења се вистинскиот избор за Вас.
*Медицинска масажа на грб
*Медицинска масажа на цело тело